Blog

Milyen lehetőségeink vannak, melyek azok a változtatások, melyek kis odafigyeléssel, de annál nagyobb eredménnyel járnak? Eheti bejegyzésünben számos tippet és tanácsot olvashatsz, melyekkel ezeket a kérdéseket szeretnénk megválaszolni.

 

Egy társasjáték, ami egyszerre foglalja magába a csapatmunkát, a versengést, a folyamatos gondolkodást, fejtörést, mindezt úgy, hogy közben végig a hasunkat fogjuk a nevetéstől.

Megérkezett az ősz, és ezzel együtt ismét beköszöntött az iskolaszezon is. A gyerekeknek a hosszú nyári szünet után nem könnyű visszaszokni a tanulós hétköznapokra, ezért összegyűjtöttünk néhány módszert és tippet arra vonatkozóan, hogyan tudsz szülőként segíteni, és mit tehetsz azért, hogy minél könnyebb és gördülékenyebb legyen ez az időszak.

Az óvodába történő beilleszkedés nem minden gyereknek megy egyformán, hiszen a megszokott, védőhálót jelentő otthoni környezetet felváltja egy merőben más rendszer, új ingerekkel, szokásokkal és szabályokkal fűszerezve, amibe ráadásul nem egyedül csöppennek, hanem sok, egymásnak teljesen ismeretlen gyerek tásaságában.

Légy kreatív és készítsd el saját dekorációs elemeidet a szobád falára. Nem csak azért, mert szép és egyedi, hanem mert mókás időtöltés is egyben! :)

Minden gyerek szeret gyűjtögetni a nyaralás alkalmával, például köveket, kagylókat, különböző terméseket vagy egyéb apró fadarabokat, tárgyakat. Sokszor nem tudjuk, hogy ezekkel az aztán mit is kezdjünk, hiszen ha hazavisszük, előbb-utóbb elkallódnak, porosodnak, jelentésüket és értelmüket is vesztik.

2019.07.30 20:11

Babaváró partit szervezel? Tippekkel és javaslatokkal segítünk neked!

Ha még nem próbáltad őket, haladéktalanul pótold! :)

A tanév közeledtével rohamos tempóban sűrűsödnek az elintézendő feladatok.

Bár másfél hónap van még hátra, nem árt, ha időben felkészülünk az iskolakezdésre, ezáltal is megszabadítva magunkat a felesleges stressztől és kapkodástól.

Gyors, finom, könnyen elkészíthető örök kedvencek és némi újdonság a kísérletező kedvűeknek. 5 gyerekbarát ételrecept, ami nem rabolja túl sokáig az idődet és a siker is garantált.

Csobbanj a nyárba és hűtsd le magad a forróságban a legjobb strandok egyikén!

Magyarország számos területén található izgalmas és jól kiépített élményfürdő, ahol egész napos kikapcsolódás vár azokra, akik az aktív pihenést részesítik előnyben. Elképesztő óriáscsúszdák, hullámfürdők és szauna világ várja az ide ellátogatókat, nézzük hát meg, melyek a mi kedvenc helyeink.

Segítünk összepakolni!

Készítettünk neked egy 10 pontból álló listát, hogy lerövidítsük az előtted álló feladatokat, amikor a nyaralásra készülsz.  Ezek azok a dolgok, amik nem hiányozhatnak egyetlen gyerek bőröndjéből sem ha tartalmas és mókában gazdag vakációt szeretnél ajándékozni nekik.

Nem könnyű kitalálni, hogy mivel hálálhatnánk meg azoknak a személyeknek a munkáját, akik éveken át tanították gyermekeinket, a hétköznapok felét velük töltötték, vigyáztak rájuk. Az év vége közeledtével nem csak a nyolcadikos ballagó diákok, a negyedikesek is elköszönnek osztályfőnökeiktől, ezért is döntöttünk úgy, hogy e heti blogbejegyzésünk rendhagyó módon konkrét ajánlatokat tartalmaz arra vonatkozóan, mivel lephetnétek meg az egész osztály nevében, a szülői közösség által vagy akár egyénileg is a tanárokat. 

Ezen a napon a gyerekeké a főszerep, ezért számos kül- és beltéri programmal készülnek a szervezők országszerte, hogy feledhetetlen és vidám élményekkel gazdagítsák gyermekeinket.

 

Képzelet, rituálé, szókincs, relaxáció, tanulás...mind pozitív jelentéstartalmú szavak, de miért is emlegetjük őket az estimesét illetően?

 

Bár sokan bosszankodnak az utóbbi napokban az időjárás miatt, mi az esőcseppek sajátos hangulatát is kedveljük és szeretjük. Ilyenkora a kerti játékok ugyan háttérbe szorulnak, de végre előtérbe kerül a kreativitás, az alkotás és a közös időtöltés! 

 

Fedezd fel a legszebb helyeket családoddal!

 

Összeszedtünk néhány javaslatot, hogy a húsvét utáni hétvége is izgalmasan teljen!

 

Hogyan tegyük élvezetessé a kertészkedés örömeit gyermekeink számára? 

Tedd egyedivé az ajándék átadásának módját ötleteink segítségével!

 

Néhány kedves versikével szeretnénk megkönnyíteni az idei locsolkodásra való felkészülést. 

4 egyszerű tipp, hogy az idei húsvéti tojások látványosak és egyediek legyenek!

 

5+1 húsvéti játék a móka jegyében

2019.03.11 16:41

Első találkozás a sebesség élményével

 

 

Hablaty és Fogatlan kalandjai egy harmadik, befejező epizódban folytatódnak tovább.

 

 

Napjaink talán egyik legnagyobb kérdése ez, amelyben nehezen tudunk szülőként boldogulni, hiszen a válasz megannyi forrásból eredhet, s mely esetében még sokszor a téma szakértői (kutatók, pszichológusok) sem azonos álláspontot képviselnek.

"Nem a tudás mennyisége a fontos, hanem a képességek fejlettsége." -Maria Montessori

Január 29-től február 2-ig Nürnbergben jártunk a Nemzetközi Játékkiállításon!

Játékok, tippek az otthoni farsangi bulihoz.

 

Fogadd szeretettel tippjeinket és ötleteinket, melyek gyorsan és olcsón kivitelezhetőek abban az esetben, ha valami egyedire vágysz!

A finommotoros képességek elsajátítása már baba korban elkezdődik, ezért fontos, hogy folyamatosan segítsük azok fejlődését.

 

 

2019.01.14 20:23

Farsangi fánk receptje

argep.hu olcsobbat.hu