Blog

Hogyan szerettesd meg gyermekeddel a reál tantárgyakat?

2020.10.29 11:44

Tudományos játékok, melyek segítenek eligazodni a kémia, fizika, biológi területén még a legkisebbek számára is. Vezesd be gyermekedet a sokszor rémisztőnek tűnő, ám mégis fantasztikus tudományok világába, így mikor az iskolába kerül, már felkészülten és nyitottan fogadja be az új információkat! Milyen játékokat válassz? Segítünk!

 

 

Sokszor halljuk, hogy a reál tantárgyak esetében nehezebben fogadják be az információkat a gyerekek, több időt vesz igénybe az órákra történő felkészülés, hiszen az iskola falai között nem feltétlenül jut idő a látványos és érdekes kísérletek bemutatására és a vizuális ingerek fokozására. Jelenlegi digitális világunkban viszont egyre nehezebb lekötni gyermekeink figyelmét, ezért érdemes alternatív módszerek felé fordulni, ha az olykor száraz tananyagot szeretnénk érdekesebbé és izgalmasabbá tenni. A tudományos játékok nem csak kiváló szabadidős tevékenységet nyújtanak a gyerkőcöknek, szórakozás közben megszeretik és megtanulják a legalapvetőbb tételek sokaságát is. Mindezt úgy, hogy a saját nyelvükre fordítva, egyszerű, érthető és izgalmas módon kötik le a figyelmet, és élményt szolgáltatva emlékeket generálnak, melyekből később könnyedén felidézhetők a legfontosabb információk.

Hab a tortán, hogy ezek a játékok még a felnőtteket is újra az iskolapadba ültetik, így együtt idézhetjük fel gyermekünkkel a kémia, fizika, biológia alapjait, mindezt persze sok nevetéssel és értékes együtt töltött idővel fűszerezve.

A Kémiai labor

 

A Kémiai labor játékokban az a nagyszerű, hogy minimális konyhai alapanyagok segítségével, és a játékokban található eszközök és receptek használatával látványos és érdekes kísérleteket hozhatnak létre a gyerekek biztonságos körülmények között. Minden recept és kísérlet úgy van kitalálva, hogy beltérben, akár a konyhapulton el lehessen végezni a feladatokat, így nem számít milyen odakint az idő, a játék nem marad el! De milyen játékról beszélünk is pontosan, és milyen kísérleteket fedezhettek fel otthoni körülmények között? A válasz A Buki France márka tudományos termékcsaládja, melyben többféle megoldás és típus közül válogathattok. A Kémiai labor például kapható 75, 150 és 200 kísérlettel is, de aki szeretné még izgalmasabbá tenni a tanulást, annak (nem kis rajongással és elfogultsággal :D ) ajánljuk a Mágikus üstöt, melyben 30 féle kísérlet végezhető el varázspálcákal és egy többfunkciós üst segítségével.

A Kémiai labor játékok segítségével a gyerekek megismerkedhetnek a szilárd és folyékony halmazállapotú anyagokkal, kémiai reakciókkal, különböző fogalmakat érthetnek meg, például: részecske, pH érték, sav-bázis, szuszpenzió, töltés, tehetetlenség, stb.

 

 

 

 

A Buki Mini lab játékok egyszerre csak egy feladatra koncentrálnak, például kristálynövesztés, napenergia, foszforeszkáló anyagok, színek kémiája. Egyik kedvencünk, Az univerzum felfedezése, mellyel a Hold és a naprendszer megfigyelésére, a bolygók működésének és mozgásának megértésére van lehetőség.

Az emberi test modellje

Az emberi test modellje lágy szervekkel és foszforeszkáló csontokkal felszerelve a biológia és az anatómia izgalmas világába vezeti be a gyerekeket. Baktériumokat tenyészhetnek, meghallgathatják a szívverést és 12 kísérlettel fedezhetik fel az emberi test működését.

 

Fizika

Milyen bonyolult is volt anno megérteni a váltóáram, egyenáram, soros kötés, párhuzamos kapcsolás elméletét. Ha akkoriban léteztek volna ilyen játékok, biztos, hogy nagyobb élvezettel tanultuk volna meg ezeket a tételeket. A Buki Tudományos készlet – Elektronika 50 kísérlettel készlet már 8 éves kortól képes elmagyarázni és látványosan szemléltetni a fizika alapjait, így amikor a gyerkőc először találkozik ezekkel a fogalmakkal az iskolában, már felkészülten szívhatja magába az információkat. Olyan játékos, egyszerű és izgalmas, hogy aki egyszer a kezébe veszi, nem tud majd elszakadni tőle!

 

Meleg szívvel ajánljuk ezeket a játékokat azoknak a szülőknek, akik szeretnék kicsit megkönnyíteni a reál tantárgyak tanulását és igyekeznek megszerettetni a jövő mérnökeivel, gyógyszerészeivel, fizikusaival, orvosaival és űrhajósaival ezeket a csodálatos tudományokat!

Ha tetszett a blog bejegyzésünk, hagyj nekünk egy üzenetet!

A BUKI FRANCE Tudományos játékokat IDE kattintva érheted el webáruházunkban!

Játék Bolygó