Blog

Esős időben is kreatív időtöltés

2019.05.06 18:15

 

Bár sokan bosszankodnak az utóbbi napokban az időjárás miatt, mi az esőcseppek sajátos hangulatát is kedveljük és szeretjük. Ilyenkora a kerti játékok ugyan háttérbe szorulnak, de végre előtérbe kerül a kreativitás, az alkotás és a közös időtöltés! 

Az asztalhoz ülve mindenki tovább fejlesztheti képességeit és mesés tárgyakat készíthettek közösen, így legközelebb már egyedi ajándékot kaphat akár a nagyi vagy a nagypapa is.

Most kedvenc kreatív technikáinkat és készleteinket hoztuk el nektek, melyek garantáltan a gyerekek szórakozását szolgálják és örömet okoznak az alkotás folyamán.

 

1. Bársonyszínezés

A bársonnyal előre bevont képek segítenek megtanulni, hogy a festés közben hogyan használjuk ecsetünket úgy, hogy a vonalon belül maradjunk. A végeredmény nem csak szemetgyönyörködtető, de tapintásra is puha, keretbe foglalva pedig ékes dekoráció minden gyerekszobában. Ráadásul az elkészítés folyamán meséket szőhetünk a figurák köré, így új és kedves történetek születhetnek, akár az egész család bevonásával.

Tipp:

Sycomore: Bársonyszínezés - Állatok

Ára: 5290 forint

 

2. Mozaikkép készítés

Mozaikképek elkészítésekor számos apró elemet kell elhelyeznünk egy felületen úgy, hogy a végeredmény esztétikus és látványos legyen, amely valljuk be még sokszor a felnőtteknek is kihívást jelent. Az általunk ajánlott előre elkészített kreatív készletekben sablonok és ábrák segítenek minket, de mi mindenkit arra bíztatunk, hogy a fantáziájára is hagyatkozzon és saját ötleteket is csempésszen a munkafolyamatokba.

Ez a technika egyébként kiválóan alkalmas a finommotoros készségek fejlesztésére, mindemellett pedig türelemre és kitartásra is tanít.

Tipp:

Egyik nagy kedvencünk a Világ hercegnői készlet, melyet szintén a francia Sycomore gyártó fejlesztett ki. Mesés világok mesés hercegnőire kell díszeket és "ékszereket" felragasztanunk, így a végeredmény csillogó és káprázatos lesz.

Sycomore: Mozaikkép készítés - A livág hercegnői

Ára: 4990 forint

3. Húrtechnika

Erről a technikáról már biztos sokan hallottak, hiszen egyre nagyobb teret hódít a szögletes 3D fonalrajz, mely elkészítéséshez immár gyerekek számára is kapható kreatív készlet. Örömmel mutatjuk be nektek kedvencünket, amely garantálja a képek biztonságos módon történő elkészítését. Az alkotás során természetesen itt is szükség lesz némi türelemre, de a kész dekor hatalmas örömet okoz majd akár megtartjátok, akár továbbajándékozzátok, hiszen szép, színes és egyedi, bármely lakásban jól mutat majd.

Tipp:

Sycomore: Húrtechnika - Állatok

Ára: 3990 forint

4. Makett készítés

Amikor egy gyerek makett készítésébe kezd, igyekszik létrehozni valami nagyon valóságos és eredeti formájában is létező dolgot. A buksikban ilyenkor ott zakatol az eltökéltség és a vágy, hogy mielőbb kezükben tarthassák a végeredményt, ami érthető, hiszen nincs annál jobb, mint kreatívan alkotni és létrehozni. A fiúk természetesen imádják a repülőket, autókat, olykor típusokat, számokat és márkákat sorolnak az anyukáknak, amiből mi vajmi keveset értünk, hiszen ez az apukák szakterülete. Remek apa-fia program hát egy esős délutánon az egyik ikonikus járgány közös megépítése.

Tipp:

CreaLign': Makett készítő - Repülők

Ára: 5990 forint

5. Művészi nyomdázás

Ma már számos nyomdakészlet és nyomdázási technika létezik, de van egy, amiért teljesen odavagyunk. Szuper klassz végre nem csak papírra, hanem maradandó anyagokra is dolgozni, például fára, ráadásul úgy, hogy több sablon és szín segítségével szinte varázsolni tudunk! A több fázisú nyomdázás serkenti a kreatív és logikus gondolkodást, továbbá megmozgatja a fantáziát és fejleszti a szépérzéket. Ezek az alkotások pedig maradandó emlékül szolgálnak az együtt eltöltött pillanatokról.

Tipp:

CreaLign': Művészi nyomdakészlet - Mesebeli lények

Ára: 5990 forint

Alkotásra fel!

Játék Bolygó