Blog

Hasznos tanácsok az iskolakezdéshez!

2019.07.16 20:02

A tanév közeledtével rohamos tempóban sűrűsödnek az elintézendő feladatok.

Bár másfél hónap van még hátra, nem árt, ha időben felkészülünk az iskolakezdésre, ezáltal is megszabadítva magunkat a felesleges stressztől és kapkodástól.

Néhány jó tanáccsal szeretnénk megkönnyíteni az előkészületeket, amelyekkel időt és pénzt is spórolhatsz, és talán olyan tippeket is kapsz tőlünk, amelyekre eddig még nem gondoltál.

 

Tervezz!

A legfontosabb az, hogy összegezd a gondolataidat, hiszen egy kész listával a kezedben nem kell ide-oda rohangálnod az üzletek között. Egyrészt, vizsgáld át, melyek azok az eszközök, amik az elmúlt évekből még újrahasznosíthatóak, másrészt nézd át a nagyobbik gyermeked iskolai holmijait is, mert amit már nem használ vagy amire nincs szüksége, azt tovább tudja adni kisebb testvérének. Ezután vezess pontos listát a még szükséges és beszerzendő tanszerekről, mert a rendezett bevásárló jegyzet sokat segít a folyamatok koordinálásában. Ráadásul, ha előre tudod, mire van szükség, nem fogsz elcsábulni a díszes termékekkel roskadozásig megpakolt polcok láttán, így a pénztárcádat is óvod.

 

 

Füzetek, füzet címkék, ceruzák, mappák ITT érhetőek el.

 

Nézz szét!

Mielőtt döntést hozol arról, hogy hol szerzed be az eszközöket, tájékozódj és keresd a legjobb megoldást. Sok esetben a webáruházak nagyobb kedvezményekkel és árleszállításokkal jelentkeznek ilyenkor, ráadásul az internet segítségével az árakat is könnyű összevetni, a vásárlás kényelme pedig már csak hab a tortán. Idén augusztusban mi is készülünk a lurkóknak kedvezményekkel, ráadásul a válogatásra szánt időt is szeretnénk nektek lefaragni előre összeállított csomagjainkkal.

 

 

Személyre szabott DIY ötletek

Abban az esetben, ha van egy kis szabadidőd és kreativitásod, akár rendhagyó megoldásokkal is készülhetsz, illetve faraghatsz a költségekből. Régi, nem használt ruhadarabokból vagy táska anyagból például csinos tolltartót vagy torna zsákot készíthetsz gyermekednek.

 

 

Gondolkodj használt tankönyvekben!

Sokaknak bizony eszébe sem jut, hogy használt tankönyveket ma már nagyon jó állapotban is be lehet szerezni, ráadásul a frissen nyomtatott példányok töredék áráért. Számos internetes felületen cserélnek gazdát ezek a kiadványok, illetve vannak honlapok, ahol kifejezetten használt tankönyv kereskedelemmel és árusítással is foglalkoznak. Emellett könyvtárakból is lehetőség van a kölcsönzésre, bár ebben az esetben a példányszám nyilván korlátozott.

 

 

Az iskolatáska az egyik legfontosabb!

Vannak eszközök, könyvek és egyebek, melyeken egy leleményes anyuka sokat tud spórolni, így ki lehet gazdálkodni egy jó minőségű iskolatáska árát. Nem könnyíti meg a döntést, hogy számos márkával és típussal találkozhatunk a piacon, de segíthet a választásban, ha tudjuk, mire figyeljünk. Egy igazán jó iskolatáska kialakítása során a gyártó ügyel a súlyelosztásra, hogy ne terhelje a gyerek derekát és hátát a gerince mentén. Vastag és jól párnázott pántokat alkalmaz, melyek állíthatók, így a táska idomul a gyerek növekedéséhez is. Fontos szempont a rendszerezhetőség a hatékony használat végett, továbbá a strapabírás és a biztonság is. Egy jó táska évekre szól, így hamar visszahozza az árát, hiszen nem kell évente lecserélni.

 

Ergobag és Satch táskák ITT érhetőek el.

 

 

 Kezdj el mindent időben!

Bár ez a legutolsó pont a jótanácsaink listáján, mégis ez a legfontosabb. Az előkészületeket akár már a nyaralás előtt elvégezheted, így nem marad semmi sem az utolsó pillanatra. Az idő hatékony beosztása lesz a legjobb döntés számodra, hiszen ezzel megkíméled magadat a rohanástól, kapkodástól. Ráadásul a tanévkezdésre szánt összeget is egyszerűbb több havi fizetésből előgazdálkodni, így nem fog fájni a fejed a hirtelen kiadások miatt.

 

 

 

Játék Bolygó

Fotók: Pixabay.com