Blog

Gyűjts, alkoss, gyönyörködj!

2019.08.06 13:10

Minden gyerek szeret gyűjtögetni a nyaralás alkalmával, például köveket, kagylókat, különböző terméseket vagy egyéb apró fadarabokat, tárgyakat. Sokszor nem tudjuk, hogy ezekkel az aztán mit is kezdjünk, hiszen ha hazavisszük, előbb-utóbb elkallódnak, porosodnak, jelentésüket és értelmüket is vesztik.

Ám ennek nem kell így lennie! Összeszedtünk néhány ötletet, amelyek segítségével gyönyörű emléktárgyakat alkothattok közösen, melyek aztán méltón díszeleghetnek akár a kandalló fölött, a konyha asztalon vagy a gyerekszobában. Az alkotás közben ráadásul felidézhetitek a nyár legszebb pillanatait és a vidám emlékeket is.

 

A játék folytatódik

Az apró kis kövekből készíthettek egy nagyon egyszerű amőba játékot, amivel aztán otthon vagy a következő utazásaitok során is játszhattok. Az újabb kincsvadászatok folyamán pedig új kövekkel bővíthetitek a meglévő gyűjteményt, akár a formákat, a színeket vagy a festést változtatjátok meg.

 

 

Emlékek őre

Csodaszép préselt növények felhasználására született ez az ötlet, ami nem csak egyedi, de tartós is. Ha ti is szeretnétek egyforma anya-lánya könyvjelzőt, nincs másra szükségetek, mint a nyaralás alatt lepréselt réti virágokra, papírra és lamináló gépre. A kész alkotást tovább díszíthetitek, ha átlyukasztjátok és átfűzitek azt egy szép szalaggal vagy fonalból készített bojttal.

 

 

Minden lakásba kell egy ilyen

Már csak azért is, mert a tengerparti nyaralásról mindig hazakerül némi homok, kagyló, egyéb tengeri kütyü, és egy jól sikerült kép is! Szuper egyszerű elkészíteni és gyönyörű dísze lesz az otthonotoknak! Egy kisebb kavicson vagy dekor elemen ne feledjétek el feltűntetni azt sem, hogy hol és mikor készült a kép, így még személyesebb lesz az alkotásotok.

 


Ezek az apróságok más-más formájú és méretű üvegekben elhelyezve is jól mutatnak majd a polcon, ha pedig egy szép asztaldíszre lenne szükségetek, csak vegyétek le őket, tegyetek egy gyertyát a közepükbe és máris meghitt hangulat fogadja a vacsoránál a családot.

 

 

Kagylókból lámpát

Ez az egyszerű dekoráció ékes dísze lehet minden gyerek és felnőtt szobának, ráadásul percek alatt elkészíthető. Nem kell más hozzá, csak rengeteg kagyló, egy meleg fényű fényfüzér, egy nagyobb befőttes üveg, és már kész is az éjjeli szekrény legszebb díszvilágítása. Ilyen hangulatban még az estimese is altatóbb.

 

 

Gondold újra

Számos, a lakásban már fellelhető tárgy díszítésére is felhasználhatjátok a gyerekek gyűjteményét, ilyen például a képkeret vagy a tükör.

 

 

Na és mire jó a fadarab?

Mert hát van, hogy a felnőttek számára érthetetlen dolgokhoz ragaszkodnak a gyerekek, de a kreatívabb szülők, persze ezt is simán megoldják!

Némi csíkos anyag, ragasztó, egy vastagabb, egy vékonyabb fadarab, kis fúrás-faragás és voilà! Kész a rusztikus kisvitorlás! Minden fiú imádni fogja!

 

 

Játék Bolygó

Fotók: Pinterest, Pixabay.com