Blog

5 kihagyhatatlan élményfürdő Magyarországon!

2019.07.01 14:40

Csobbanj a nyárba és hűtsd le magad a forróságban a legjobb strandok egyikén!

Magyarország számos területén található izgalmas és jól kiépített élményfürdő, ahol egész napos kikapcsolódás vár azokra, akik az aktív pihenést részesítik előnyben. Elképesztő óriáscsúszdák, hullámfürdők és szauna világ várja az ide ellátogatókat, nézzük hát meg, melyek a mi kedvenc helyeink.

Neked melyik fürdő a kedvenced? Írd meg nekünk a blogbejegyzés alatt!

1. Aquaworld, strand és élményfürdő - Budapest

 

Egy elképesztő hely Budapesten, ahol a szórakozásé és az élményeké a főszerep.

A fürdőben található egy trópusi hangulatú Angkor-romtemplom, 17 bel- és kültéri élmény- , valamint úszómedence, májustól októberig 1,5 hektáros parkosított strand, gyermekmedencék, egy 25 méteres úszómedence, nyugágyak, játszóterek, minigolf, trambulin, illetve Magyarország legnagyobb vizes játszótere, az Aqua Spray Park!

Mindemellett lehetőség van szörfözni, búvárkodni, kipróbálni a vízen járó labdát, a gyerekek és felnőttek számára pedig 11 különleges csúszda garantálja a felhőtlen szórakozást.

 

Cím: Aquaworld Resort Budapest Hotel és Élményfürdő, 1044 Budapest, Íves út 16.

Forrás/fotó: www.aquaworldresort.hu

2. Aquaréna - Mogyoród

 

Az Aquaréna Magyarország legnagyobb szórakoztató aquaparkja, amely Mogyoródon, a Hungaroring mellett 11 és fél hektáros területen várja vendégeit.

Az európai színvonalat képviselő élményparkban összesen 26 db csúszdapálya kanyarog, nem csak a föld felett, de a föld alatt is. A területen található 9 medence változatos élményeket nyújt, hiszen található itt jacuzzi, háromszintes ugrómedence, élménymedence, valamint a vendégek egyik nagy kedvence, a lassan hömpölygő Lusta folyó is.

A csúszdák szerelmesei ráadásul többféle sportolási lehetőséget is kipróbálhatnak, hiszen számos szárazföldi programmal is készülnek a szervezők.

 

Cím: Aquaréna, 2146 Mogyoród, Vízipark út 1.

Forrás/fotó: www.aquarena.hu

3. Miskolctapolca Barlangfürdő és Szauna Park

 

Különleges hangulattal várja vendégeit a Miskolctapolcán található Barlangfürdő, ahol a több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban nyílik lehetőség a pihenésre.

A beltéri medencék mellett a kültéri fürdőzés is nagy hangsúlyt kapott, hiszen kialakításra került a közel 3,6 hektáros parkosított strandterületen 3 gyermekmedence, egy tavifürdő élménymedence, egy kagylómedence és további egy úszómedence is.

Amíg a gyerekek játszanak, addig a szülők megcsodálhatják az Európában egyedülálló természeti képződmény különleges formáit, kipróbálhatják a teljes ellazulást ígérő Float Spa - Lebegő kabint, valamint a különböző aquaterápiákat.

 

Cím: Miskolctapolca Barlangfürdő****, 3519 Miskolc, Pazár István sétány

Forrás/fotó: http://barlangfurdo.hu/

4. Aquarius Élményfürdő - Nyíregyháza

 

2005 októberében nyitotta meg kapuit az Aquarius Élményfürdő Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. A Parkfürdő területén belül 1,7 hektáros telken a Széchenyi terv turizmusfejlesztési programja keretében épült meg az új fürdőkomplexum.

A fiatalok részére élményvilág került kialakításra, ahol hullámmedence, vízfüggönnyel, barlanggal készült vadvízi sodrófolyosó, különböző óriáscsúszdák várják a legbátrabbakat. A legkisebbeket medencékkel, csúszdákkal, Inka romtemplommal, kincses szigettel és egyéb élményelemekkel kiegészített mesés gyermekvilág várja.

A felnőttek a termálvilág szolgáltatásait igénybe véve pihenhetnek, regenerálódhatnak. Itt beltéri és kültéri gyógyvizes medencék, nyakzuhany, pezsgőágy és hátmasszírozó garantálja a teljes ellazulást. Ezen kívül szaunavilág, kneipp medence és pezsgőfürdő is várja a fáradt szülőket.

 

Cím: Aquarius Élményfürdő, 4431 Nyíregyháza, Fürdőház tér 2.

Forrás/fotó: https://www.sostort.hu/hu/furdok/aquarius-elmenyfurdo

5. Zalakarosi Fürdő

 

Élmény, wellness és gyógyászat egy helyen! A Zalakarosi Fürdő mindenről gondoskodik, hiszen egyszerre van a kicsik, a fiatalok és az idősebbek örömére. Az ide látogatókat élményfürdő, kültéri, 12 hektáros árnyékos strand, csúszdapark, és gyermekvilág várja. A vízi attrakciók között megtalálható vadvízi sodrás, vízernyő, álló-, ülő -és fekvő vízi masszázs, nyakzuhany, pezsgőfürdő, családi csúszdapark, hullám medence, vízágyúk, stb.

Az adrenalin csúszdaparkban 5 extrém csúszda garantálja a pulzus felpörgetését a legbátrabb kalandvágyóknak.

Az élményfürdőt és a beltéri gyermekvilágot összekötő területen található a szauna világ, ahol a panorámás finn szauna mellett elérhető az országban egyedülálló, kicsik számára is bátran használható gyermekszauna, ahol a család együtt élvezheti a szaunázás élményét.

 

Cím: Zalakarosi Fürdő, 8749 Zalakaros, Termál út 4.

Forrás/fotó: http://hellozalakaros.hu

 

Kellemes strandolást kívánunk az egész családnak!

Játék Bolygó

Borítókép: Pixabay.com