Blog

A legjobb logikai- és társasjátékok

2019.07.23 09:21

Ha még nem próbáltad őket, haladéktalanul pótold! :)

Ki ne szeretné időről-időre megtornáztatni az agyát, leülni a családdal játszani, nevetni, versenyezni, ezáltal pedig maradandó élményeket szerzeni? A válasz nyilván valóan egyértelmű, de mégis melyek azok a játékok, amelyek képesek az egész családot, baráti társaságot bevonzani, ha már vásárolni vagy kölcsönözni is szeretnénk? Melyek azok, amelyek világ szinten hódítanak és a legnagyobb sikerre tettek szert?

E heti blogbejegyzésünkben erre adunk választ.

 

Dixit

A Dixit segítségével teljesen szabadjára engedheted a fantáziádat, hiszen ez az a játék, amiben kulcsfontosságú szerepet kap a kreatív gondolkodás. A játékot szebbnél szebb egyedi illusztrációval ellátott kártyákkal lehet játszani, melyeket kiadásonként más-más tervező álmodott meg. Amilyen egyszerűnek hangzik a Dixit elméletben, annál nehezebb játszani, hiszen itt az nyer, aki se nem túl egyértelmű, se nem túl bonyolult gondolkodással tud mondatokat, szavakat, vagy akár egész kis meséket mondani az általa választott kártyáról. A siker persze korántsem garantált – a kissé elvont illusztrációk néha túlságosan is beindítják az ember fantáziáját, így a logika és szőrszálhasogató részletesség helyett érdemesebb inkább a megérzéseinkre és az empátiánkra hagyatkoznunk. De vajon eléggé ismerjük a másikat? Vajon tudjuk, mi jár a másik fejében?

 

A Dixit ettől megunhatatlan – merőben más élményt nyújt más társasjátékokhoz képest, az egymást jól ismerő baráti társaságoknak, családoknak, de akár a kollégák számára is remek választás, hiszen csapatépítéshez is kitűnő! Nem véletlen, hogy 2010-ben a legrangosabb nemzetközi társasjátékdíj, az Év játéka győztese lett!

 

A játékot ITT találod!

 

 

 

Gravitrax

A Gravitrax segítségével megismerkedhetsz a golyópálya építés rejtelmeivel. A kezdőkészlet önmagában rengeteg építési elemet tartalmaz, de mint minden jól működő társasjáték esetében, a készítők itt számos kiegészítő terméket terveztek, melyekkel tovább fokozhatók az élmények. A golyópályák izgalmát és az építés örömét egyszerre hordozza magában ez a rendkívüli játék, melybe emelőket, egyenes és kanyarodó síneket, akadályokat, szétszórót, elkapót, szabadesés pályaelemet, örvényt, kereszteződéseket és váltókat is lehet építeni. A pályát kreatív módon, szinte végtelen változatban össze lehet szerelni, így biztos hogy sokáig megunhatatlan marad. Sokat segít a fizikai törvények játékos megismerésében, ezért akár az oktatásba is bevonható.

 

A játékot ITT találod!

 

Fedőnevek

Abban az esetben, ha van egy kis szabadidőd és kreativitásod, akár rendhagyó megoldásokkal is készülhetsz, illetve faraghatsz a költségekből. Régi, nem használt ruhadarabokból vagy táska anyagból például csinos tolltartót vagy torna zsákot készíthetsz gyermekednek.

Ezt az elsöprő sikerű asszociációs kártyajátékot a 2016-os évnek és Vlada Chvatilnak köszönhetjük, aki megalkotta az egyik legjobb partijátékot ezzel a dobásával. A titkos ügynökök szupertitkos világába, hidegháborús környezetbe repít minket a játék, ahol 2 csapatra bontva egymás ellen mérettethetik meg magukat a játékosok. A történet lényege, hogy a kémfőnököknek fel kell fedniük ügynökeiknek a teljes kémhálózatot. A vezérkar már fel is készült, hogy megvédje az embereit – de vajon sikerül nekik?

 

A Fedőnevek komoly gondolkodást igényel, miközben könnyed partijáték, amit bárki megtanulhat. Játszani könnyű, jól játszani nehéz, a szórakozás viszont garantált!

 

A játék díjai:

Mensa Társasjátékverseny 2016 fődíjas

Spiel des Jahres 2016 fődíjas

 

A játékot ITT találod!

 

 

Bang!

Egy játék, amiben senki sem az, aminek mondja magát. A világ legnépszerűbb westernjátékának sikere bizony a mai napig töretlen. A vadnyugat hőskorának minden egyes eleme megtalálható a játékban, melynek kártyalapjain hamisítatlan a western hangulat. A kérdés az, hogy a seriff helyettesével együtt képes-e megtalálni a banditákat vagy fordul a kocka és ők kerülnek fölényes helyzetbe? A játékosok titkos szerepeiknek megfelelően igyekeznek végezni ellenségeikkel, miközben fél szemmel figyelnek a többiekre, hiszen jól tudják, hogy mindenki hazudik.

 

 

A játékot ITT találod!

 

Concept

Azoknak, akik az Activity szerelmesie voltak, bizonyára nagy kedvencük lesz ez a játék, melyet 2014-ben az év játéka díjra is jelöltek. A játék ereje abban rejlik, hogy ikonok segítségével segíthetjük társunknak a feladvány megoldását, azaz itt nincs mutogatás, körülírás és hasonlók, pusztán a játéktáblára és azokra az alapkategóriákra támaszkodhatunk, amelyek jelölve vannak rajta. Ez bizony megtornáztatja az agyunkat főleg akkor, ha kis kockák elhelyezésével tudjuk csak jelezni, ráadásul időre, hogy mire is szeretnénk utalni. Ezéret is van szükség egy jól kigondolt koncepcióra, ami hozzásegít minket és játékos társunkat a pontok megszerzéséhez minden egyes feladvány esetén.

 

A játék díjai:

Mensa Társasjátékverseny 2014 fődíjas

Spiel des Jahres 2014 jelölt

 

A játékot ITT találod!

 

 

Nálunk társasjáték kölcsönzésre is van lehetőség, ha valamelyiket először csak kipróbálnád!

További részletek IDE KATTINTVA érhetőek el!

Jó játékot!

Játék Bolygó