Blog

Babaváró partyra fel!

2019.07.30 20:11

Babaváró partit szervezel? Tippekkel és javaslatokkal segítünk neked!

Egy kisgyermek érkezése mindig óriási boldogság a szülőknek, de a rokonság és a barátok is szeretnének osztozni az örömben és várják, hogy megünnepelhessék a kis jövevényt. Éppen ezért egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is a babaváró buli, melyet olykor még meglepetésnek is szánnak a közeli hozzátartozók.

Ha épp egy ilyen ünnepség szervezésébe kezdesz, segítünk neked a tervezéstől egészen a kivitelezésig.

 

 

 

Ütemezés

Az emberek számos teendője és elfoglaltsága miatt nagyon nehéz több személyt egy helyre szervezni, ráadásul úgy, hogy teljesen titokban, zökkenő mentesen sikerüljön a meglepetés, ezért azt javasoljuk, hogy legalább a dátumot egyeztesd előre az anyukával és apukával, hogy semmi ne húzza keresztbe a számításaidat.

Ezután készíts vendéglistát azokról, akiket szívesen látnának az eseményen, és kérdezz körbe másokat is, nehogy ki maradjon valaki. Például egy régi barát, vagy rokon, akit bár nem ismersz, de fontos részét képezi családjuknak.

Tipp: A vendéglista összeírásakor egyeztess telefonszámokat, címeket és e-mail címeket, de akár Facebook csoportot is létrehozhatsz, hogy megkönnyítsd a szervezést.

 

Színek és meghívók

Amint megvan az időpont, a meghívottaknak minél előbb jelezned kell. Nem árt, ha az ünnepség dátuma jóval távolabb van a meghívó kiküldéséhez képest, azért hogy mindenkinek legyen ideje szabaddá tennie magát és senki se maradjon le.

Ahhoz, hogy a meghívók is tükrözzék a buli hangulatát, először a színeket kell meghatároznod. Sok esetben még mindig ragaszkodnak a jól bevált sablon színekhez (kislányoknál púder rózsaszín, fiúknál babakék), de nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat. Egy nyári babaváró tükrözheti a napraforgók élénk, sárgás színét, a levendula mezők púderes liláját, a természet zöld árnyalatait, vagy akár fagyi színeket is használhatsz. A lényeg, hogy minden esetben csempészd bele a szülőkre jellemző színeket, hogy magukénak érezzhessék az esemény minden egyes részletét.

Tipp: A meghívók elkészítéséhez számos DIY verziót találhatsz a neten, de ha kevés az időd ahhoz, hogy magad csináld, kész termékeket is vásárolhatsz, vagy akár online, email címre is küldhetsz képeslapot. Ezen a könnyen kezelhető online grafikai oldalon (www.canva.com) egy gyors regisztráció után például vidám sablonokból is válogathatsz, melyeken csak a szöveget kell átírnod.

 

 

Photo by rawpixel.com from Pexels


Dekoráció

Egy kis kutatómunkával millió ötletből meríthetsz inspirációt, például a Pinterest oldalán keresgélve. Bármi feldobhatja a helyiséget, héliumos léggömbök, össze illő papírszalvéták, tányérok, poharak, szívószálak, mintás asztalterítő, girlandok és papír pom pomok. A lényeg, hogy összhangot teremts, amely elvarázsolja a szülőket és a meghívottakat is egyaránt. Sok kis apró vidám dolog, például pozitív szavak felsorolása egymás után egy nagyobb képkeretben, vagy jó kívánságok emlékkönyve, melybe a meghívottak írhatnak, extra kiegészítők lehetnek, de készülhetsz virágokkal, szalagokkal és bármi egyéb, kreatív ötlettel is.

 

Dekorációkat nálunk is találsz! Kattints!

 

 

Ételek

Látványos apró falatkákkal gondoskodhatsz a vendégekről, hogy senki ne maradjon éhen. Például a minihamburgerek jól variálhatóak, többféle ízesítésben és változatban is elkészítheted őket, így gondolva az ételérzékenyekre, vegetáriánusokra és vegánokra is. Frissítőnek készíthetsz limonádét fagyasztott gyümölcsökből vagy különböző jeges teákat, desszertnek pedig süthetsz színes fánkokat vagy muffinokat is. Minden rendkívül gyorsan és könnyen elkészíthető, kis apró zászlókkal illetve ehető díszekkel pedig könnyedén beillesztheted őket a fő asztal dekorációjába.

 

 

 

 

 

Ajándék

A meghívottak mind a legcukibb és legszuperebb babaruhát szeretnék majd vinni az ünnepségre, de szerintünk nehéz eltalálni, mi is fog passzolni igazán a kisbabához, ezért azt javasoljuk, hogy a kelengyék helyett hasznos dolgokat vásároljatok a picinek.  Ilyen például a pelenkatorta, törlőkendő csomag, (mert ezekből sosem elég), rágóka, játszószőnyeg, illetve olyan apró játékok, amik fejlesztik az érzékszerveket.

Tipp: csinálj online egy szerkeszthető táblázatot, ahová mindenki beírhatja, mit szeretne vásárolni a kicsinek, így elkerülhető, hogy többen is ugyan azzal az ajándékkal érkezzenek.

 

Baba játékok IDE kattintva érhetőek el!

 

 

Játék Bolygó

Fotók:

Pixabay.com

Pexels.com