Blog

Húsvéti tojásdíszítő technikák

2019.03.26 09:22

4 egyszerű tipp, hogy az idei húsvéti tojások látványosak és egyediek legyenek!

Virágos vörös

Az első technikánk igen régi hagyományokra nyúlik vissza, amikor a húsvéti tojások kifestését a lányok a ház körül található anyagokkal oldották meg. 

Gyűjtsetek néhány levelet, virágot a kertben. A megmosott tojásokra (nem kell kifújni) szépen helyezzétek rá a növényeket, majd egyenként tegyétek őket egy-egy levágott harisnya darabba. Az anyag szépen símuljon rá a tojás felületére. Azért, hogy ne mozduljon el a minta, a harisnyák száját befőttes gumival jól kössétek össze.

Forraljatok fel vizet, amibe tegyetek minél több vöröshagyma vagy lilahagyma héjat. Helyezzétek a forró vízbe a kis csomagokat és hagyjátok, hogy a festék szépen beivódjon a tojások héjába. Amint elkészültetek, levehetitek a tojásokról a harisnyát és a mintát adó növényeket.

Máris kész a meseszép húsvéti tojás!

 

 

Csillámos

Ennél a technikánál nem lesz másra szükségetek, mint ragasztóra és különböző színű csillámporra.

 

 

A kifújt tojásokat egy ecset segítségével alaposan ragasztózzátok be, majd hempergessétek meg az előre kiszórt csillámporban úgy, hogy az mindenhol befedje a felületüket. Miután megszáradtak, hajlakkal alaposan fújjátok le, így tartósabb marad a minda.

Hungarocell tojások is készíthetőek ezzel a technikával, így azok évről évre felhasználhatóak a lakás díszítésére.

 

Egyszerű, de nagyszerű!

Az előre elkészített tojáshéjakat ragasztópisztoly segítségével díszítheted például dekor szalagokkal, masnikkal és egyéb, például csipke dekorációkkal is. Ebben az esetben a tojást még színezni sem kell, hiszen sokkal természetesebb a hatás ha csak a dekorkellékek színével játszol.

 

 

Fess szabálytalanul!

Annyira egyszerű, hogy bárki el tudja készíteni és igazán jó móka!

A kifújt tojásokat egy egyszerű ecset segítségével fessétek le egy-egy választott alapszínnel. Tempera festék tökéletesen megfelel ebben az esetben. Miután az alap megszáradt, különböző színű csíkokat és pöttyöket helyezzetek el a tojáson szabálytalan alakban, rendezetlenül.

Művészi alkotások születhetnek ezzel a technikával, varázsütésre! :)

 

 

Kellemes időtöltést kívánunk!
---
Fotók: Pixabay.com