Blog

Farsangi készülődés, avagy minek öltözzön be idén a gyerkőc?

2021.01.27 16:00

A farsang bizony kihívások elé állítja a szülőket, főleg mikor a gyerkőc jelmezének kiötalálásáról van szó. Mi most a legmenőbb, legfelkapottabb és legdivatosabb a gyerekek körében? Honnan szerezzük be a jelmezt vagy készítsük el saját magunk? Hoztunk néhány ötletet segítség gyanánt és természetesen extra farsangi tippekkel is készültünk!

 

A Farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. A bölcsődékben, óvodákban és iskolában igen mozgalmas hetek ezek, ahol rendszerint az ünnepi időszaknak szentelik az egész hónapot. Nem csak a jelmezversenyre készülődnek a gyerekek, ilyenkor mondókákat, versikéket és játékokat tanulnak, a nagyobbak pedig mindenféle kreatív technikával szépítik az osztálytermeket. Öröm látni, ahogy a színes papír dekorációk ismét vidámságot hoznak az épületekbe és segítenek elűzni a fránya hideg napokat!

Természetesen a fő attrakció mindig a jelmez marad, hiszen más bőrébe bújni óriási élmény. Az egyik legkeresettebb szett nem más, mint Harry Potter karatkterének öltözéke, melyben a varázspálca mellett egy Griffendél címeres köpeny és az ikonikus kerek szemüveg is helyet kapott. A kislányok körében továbbra is hódít a hercegnő, unikornis és sellő öltözék, idén pedig reneszánszát éli Super Mario, mely valószínűleg a LEGO tavaly kiadott új építő szettjeinek köszönhető.  Személyes kedvenceink közé tartoznak a cica, asztronauta és szuperhős jelmezek, de sokan már a halloweeni kosztümökből is ispirációt merítenek.

A legcukibb jelmezek válogatása

Farsang idején felrobban az internet, hiszen számtalan jelmezötlet kerül napvilágra! Mi is imádjuk nézegetni az aktuális alkotásokat és a kreatív szülők ötletes kreálmányait! Hoztunk neked egy kis válogatást, amiből további ötleteket gyűjthetsz, ha saját magad állnál neki a jelmez varrásának.

 

Azért tessék felkészülni, nem lesz egyszerű! :) 

 

Fotók: Pinterest.com

 

Farsangi dekoráció

Ha már farsang és színek, miért ne díszíthetnénk fel erre az alkalomra a lakást vagy a gyerekszobát is? Nem árt egy kis vidámság, a papír dekorációk pedig könnyedén fel és leszerelhetőek különösebb ördöngősség nélkül. Egy szép méhsejt függő, egy bolyhos papír vagy egy kis szerpentin különleges dísze lehet a különböző tereknek. Webáruházunkból is válogathatsz a Farsang menüpont alatt, például a meseszép JaBaDaBaDo party kellékek közül, melyek garantáltan fokozzák majd a vidám hangulatot. 

A buliból a színes teríték sem hiányozhat, hiszen a sok finomság még hamarabb elfogy, ha ízlésesen kerül tálalásra. Az aztalra nem csak az evőeszközök kerülhetnek, a tányérok közé elhelyezhetsz néhány dekoratív játékot, színes szívószálakat, szalvétákat vagy konfettiket szórhatsz a terítőre.  

A dekorációkat IDE kattintva nézheted meg.


Farsangi játékok és mondókák

Ha már minden lufi szerte-széjjel és a kaja is elfogyott, jöhetnek a szuper játékok a jelmezversenyt követően!

1. Kezdődhet a táncverseny?

Indítsatok el egy számot és mozogjatok ritmusra, de mikor adott ponton elhallgat a zene, maradjatok mozdulatlanok! Akinek mégsem sikerül a szobor póz, sajos kiesik, de ne csüggedjetek, ha megvan a nyertes rongylábú, máris kezdhetitek elölről!

2. Amerikából jöttem, kicsit másképp

Válasszátok ki 2 társatokat a csoportból, akik kicsit arréb húzódva beszéljék meg, kinek a jelmezét fogják elmutogatni. Akár csak az "Amerikából jöttem" esetén, itt is ki kell találnotok, hogy mi a helyes megfejtés, ám beszéd helyett a feladvány kiötlői csak kézzel-lábbal mutogathatnak, mint az activity-ben! Természetesen arra az illetőre, aki a jelmezt viseli tilos rámutatni, hiszen úgy túl könnyű lenne a játék és hamar véget érne.

A szürke hétköznapokat váltsa fel a móka, ezt meg most itt hagyjuk a margóra:

Csoóri Sándor: Farsangi kutyabál

De érdekes volna,
ha kutyabál volna,
s farsangnak napján
minden kutya
bálba gyalogolna,
nagy kutya is,
kis kutya is,
kit csíp még a bolha.

Komondor kényelmes,
lassú táncot ropna,
Puli Pali csárdást,
ahogy meg van írva;
sötét szőre, bozontja
a szemébe lógna.
Csau csacsacsázna,
a foxi bokázna,
a többi vén kutya meg
leülne a hóba.

Ha tetszett a blog bejegyzésünk, hagyj nekünk egy üzenetet!

Forrás: Wikipédia

Fotók: Pixabay.com

Játék Bolygó