Blog

Készíts fürdőgolyót házilag, egyszerűen!

2020.06.24 13:05

Gondoltad volna, hogy fürdőgolyót házilag is tudsz készíteni? Ráadásul hihetetlenül egyszerűen! Mutatjuk!

 

Próbáld ki házilag!

A fürdőgolyó készítés nem csak mókás és kreatív időtöltés, de munkánk gyümölcsét egy kád meleg vízbe csobbanva szinte azonnal élvezni is tudjuk! A Buki France ráadásul az elkészítés folyamatát is egyszerűvé tette, hiszen létrehozott egy készletet, amivel a gyerekek, de akár még a felnőttek is jól szórakozhatnak! Ha még nincs ötleted, mit adj ajándékba egy 8 éves kisgyereknek vagy épp gyerek vagy és saját, kézműves ajándékkal szeretnéd meglepni barátaidat, anyukádat, nagymamádat, akkor ez a játék tökéletes választás!

 

Nézzük, hogyan is működik!

 

A készlet tartalma: 


A Buki France fürdőgolyó készítő készletben találni fogsz két műanyag pipettát, egy zacskó citromsavat, 3 zacskó színes (sárga, rózsaszín, kék) szódabikarbóna keverkét, egy mérő kanalat, és egy formázó tálcát. A mellékelt kis füzet alapján 6 féle tevékenységet tudsz elvégezni, de az egyes receptekhez még szükséged lesz kukoricadarára, olivaolajra, samponra, vízre, műanyag flakonra, cukorkákra és műanyag kupakokra a konyhádból. 

A mi esetünkben most csak víz, olivaolaj és kukoricakeményítő kell extra eszközként. 

Ha minden egy helyen, kezdődhet a munka!

 

 

Lépések

 

1. Egy tiszta tálba tegyünk a mérőkanál segítségével 1 merítés citrom savat, 1 merítés kék színű és 1 merítés rózsaszín színű szódabikarbóna keveréket, majd keverjük össze jó alaposan. Az így kapott keverék kékes-lilás lesz.

2. Szórjunk ki a kukoricakeményítőből egy keveset egy tálba, majd mérjünk három kanállal az előbbi keverékhez. Ezt is keverjük össze egy kanál segítségével, hogy a színek teljesen összeolvadjanak.

3. Az egyik műanyag pipetta segítségével emeljünk át az olivaolajos üvegből 10 ml olajat a keverékes tálunkba. Kézzel gyúrjuk össze jó alaposan.

4. A másik, tiszta pipettával adjunk a masszánkhoz 1 ml vizet és ismét gyúrjuk át. Nem kell megijedni, ha a víz hatására a massza pezsegni kezd. :)

5. A kész alapanyagot tegyük bele a formázó tálca egyik részébe és nyomkodjuk le a kanál segítségével. Időnként ismételjük meg ezt a folyamatot, mert a kémiai rekaciók hatására a massza megemelkedhet. Ahogy szárad az anyag, természetesen egyre jobban összeesik majd.

6. Pihentessük 6 órát, mielőtt a tálcából óvatosan kiborítanánk és csomagolni vagy felhasználni szeretnénk.

 

Szivárvány minta

Ha szivárvány mintás fürdőgolyót szeretnél készíteni, akkor nincs más teendőd, mint 3 féle masszát külön-külön tálban, színek szerint kikeverni, majd ezeket egymásra pakolva a formázó tálban szintén 6 órát szárítani. Az így kapott fürdőgolyó még vidámabb és gusztusosabb lesz, akár egy fincsi sütemény!

Illóolajokat használva akár illatosídhatod is a kis fürdőbombákat, ebben az esetben viszont ügyelj rá, hogy kevesebb olivaolajat használj a kikeverésnél!

 

Ha tetszett a blog bejegyzésünk, hagyj nekünk egy üzenetet!

A Buki fürdőgolyó készítő készletet IDE kattintva érheted el webáruházunkban!

Játék Bolygó