Blog

Skandináv bútorok a gyerekszobában

2020.10.16 13:10

Csoda gyerekszobák és berendezések a svéd földről! Miben rejlik a skandináv bútorok mágikus ereje, miért olyan népszerűek a mai napig? Mivel kombinálhatóak, és hogyan illeszthetőek be a gyerekszobába? Ezen a héten ezt a témát járjuk körbe.

 

A skandináv bútorokat azért szerethetjük annyira, mert az egyszerűségüknek és letisztultságuknak köszönhetően számtalan térbe és szobába könnyedén beilleszthetőek a meglévő enteriőr mellé. A világos, letisztult színvilág, a harmónikus megjelenés és a természetes anyagok mind azt a célt szolgálják, hogy a lakás a praktikusság és a melegség maximális harmóniájában létezzen. Éppen ezért igen kelendőek ezek a darabok már évtizedek óta, hiszen amellett, hogy számtalan ízléshez igazodnak, strapabíróak és időtállóak is egyben, hiszen ez a fa bútorok egyik örök előnye.

Skandináv gyerekszoba

 

A gyermekek számára a hálószoba nem csak az alvás helyszíne! Légy kreatív a lakberendezés kapcsán, és tedd meghitté, szórakoztatóvá és praktikussá a szoba kialakítását! Válassz olyan bútorokat, melyek gyermeked személyiségét is tükrözik, és teremts varázslatos helyszínt a pihenéshez és a játékhoz egyaránt! 

Néhány tipp a tökéletes gyerekszoba kialakításához:

- Fontos hogy a gyerekszoba világos legyen. Amennyiben a ház vagy lakás adottságai ezt nem feltétlenül szolgálják, igyekezzünk világos színekkel és világos színű bútorokkal tágítani a teret.

- A fehér és a lágy pasztellszínek nyugalmat árasztanak, ami elengedhetetlen a kicsik kiegyensúlyozott napjaihoz. A legszerencsésebb választás a gyerekszoba alapszínének, és nem csak a pszichikai hatása miatt, hanem azért is, mert könnyedén variálhatóak a változatos, színes dekorációk a gyermekek korához igazodva. 

 

- A gyerekszobának több funkciót is el kell látnia: alvás, játék, tanulás. Így például fő szempont a tárolás megoldása, a megfelelő tárolódobozok kiválasztása, és a bútorok praktikussága is. Jó, ha az íróasztal a tanulás színtere, még egy másik kisasztalnál folyhat a játék. Az ágy és környezete minél megnyugtatóttabban kerül kialakításra, annál pihentetőbb és egészségesebb lesz az alvás. Egy finom baldachin például sokat hozzátehet a kicsik biztonságérzetéhez.

 

 

- Biztosítsunk teret az alkotáshoz! Amennyiben a gyerkőc szeret kézműveskedni, kreatívkodni és alkotni, legyen erre lehetősége a saját szobájában is. Az elkészült művekkel díszítsük a szoba falát és mindig legyen lehetőség és felület az újabb művek kihelyezésére is.

 

Ezüstszürke csodák a JaBaDaBaDo gyártótól

 

Ha igazán szemetgyönyörködtető, de mégis lágy és uniszex bútorokat keresünk a gyerekszobába, a JaBaDaBaDo piacra dobott őszi-téli bútor kollekciója az egyik legjobb választás. Attól függően, milyen funkciót szánunk nekik, sokféle képpen variálhatóak az egyes bútordarabok. Egy házikó formájú polc például egyszerre lehet babaház és a játékok tárolására szánt eszköz, még egy baldachin a földig lógatva igazi kuckós sátorként is szolgál, ahol még kellemesebben telik a játék.

 

Biztonság

A gyerekszobák legfőbb ismérve a biztonság. Nem elég arról gondokodnunk, hogy a konnektorok el legyenek zárva, ügyelnünk kell a bútorok rögzítésére, a lépcsőként fonkcionáló fiókok lezárására, és mindenféle éles tárgy és eszköz száműzésére is ebből a térből. A vázák, virágok nem szabad, hogy elérhető helyen legyenek, az éjjeli fények kiválasztásakor pedig ügyeljünk arra, hogy ezek a tárgyak használat közben ne melegedjenek fel! 

 

Ha tetszett a blog bejegyzésünk, hagyj nekünk egy üzenetet!

A JaBaDaBaDo gyerekbútorokat IDE kattintva érheted el webáruházunkban!

Játék Bolygó