Blog

Őszi termésekből szuper játékok

2019.09.24 10:14

 

Az erdőt járni nagyszerű családi időtöltés ősszel is. Nem csak a friss levegő és a színek kavalkádja miatt, de az avarban rejtőző különböző formájú, és mintázatú termések is elképesztően érdekesek, melyeket összegyűjtve számos gyönyörű, kreatív és egyedi játékot készíthetsz otthon.

Ezen a héten megmutatjuk, hogy pontosan miket is keresgélj kalandozásaid során, és hogyan készíts belőlük szuper játékokat!

Kisállatok

Szupercuki kisállatokat és rovarokat formázhatsz gesztenyéből, fenyőtobozból, makkokból, kis ágakból és egyéb erdei termésekből. Engedd szabadjára a fantáziádat és készíts el egy egész hangya kolóniát vagy egy teljes szarvas csordát szülőkkel és kicsinyeikkel együtt. 

Amire szükséged lesz a kreatív munkához:

  • fogpiszkáló
  • mozgó műanyag szemek
  • a festéshez tempera vagy akril festék, ecset
  • parafa dugó
  • ragasztó
  • felakasztható játékokhoz madzag

A formák és az elkészítés módja sincs kőbe vésve, inspirálódj az általunk összegyűjtött alkotásokból:

 

Fotók: Pinterest

 

Levelek

Az erdőben szebbnél szebb színű és formájú leveleket gyűjthetsz, melyeket a könyveid segítségével könnyedén lepréselhetsz. Néhány nap után, mikor a levelek már teljesen kiszáradtak és kiegyenesedtek, elkezdheted az egyedi dekorációk elkészítését. Felragaszthatod őket egy hosszú madzagra, így csodaszép girlandod lesz a szobád falára. Még szebb, ha a lepréselt leveleket sok kis kivágott újságpapír háromszögre vagy zászlócskára ragasztod, és úgy helyezed el a magadzagon.

Fotók: Pinterest

Mókás figurákat is festhetsz rájuk temperával vagy akril festékkel, de ha szereted a kihívásokat, akár aprólékos csipke mintát is készíthetsz. Száradást követően ezeket is felfűzheted dekorációnak, de ajándékba is adhatod egy szép képkeretben elrendezve.

Fotók: Pinterest

Korona

Vissza a vadonba! Ugyan csak levelekből készíthetsz magadnak a képeken is látható csúcszuper őszi koronákat, amivel garantáltan lenyűgözöd a barátaidat!

Nincs másra szükséged mint:

  • kartonpapírra 
  • ceruzára
  • ollóra
  • mérőszalagra
  • ragasztóra
  • levelekre

A mérőszalag segítségével mérd le a fejed kerületét, majd rajzold fel az alap koronádat ceruzával a kartonpapírra. Ollóval vágd körbe a sablont és ragaszd össze a két végét. Ezután már csak a leveleket kell egyesével elrendezned és felragasztanod. Javasoljuk, hogy akár tollakkal, fagyöngyökkel, vagy kis tobozokkal is ékesítsd munkádat, hogy minél változatosabb és látványosabb legyen fejdíszed.

Fotók: Pinterest

Játék faházikók

Ennek a játéknak az elkészítéséhez szükséged lesz apu segítségére és az utánozhatatlan fúró tudására, mert egyes fa elemeket az egyensúly végett pontosan és tartósan kell a helyükre illeszteni.

Az erdőben gyűjtögess különböző vastagságú és méretű lehullott ágakat. Válassz egy nagyobb, vastag faágat is, mely a ház tartószerkezetét és formáját adja. Az a legszuperebb, ha sikerül egy olyan ágat találnod, aminek jó néhány ága is megvan, mert így sok szintet ki tudsz majd alakítani a házikódhoz. A berendezéshez gyűjts mohát, gesztenyét, köveket, melyekkel a különböző szobákat díszítheted, dekorálhatod. Ha apu is lelkesedik az ötletért, akkor biztosan segít egy-két miniatűr fabútor kifaragásában is.

Szükséged lesz továbbá madzagra, ha hintát, függő létrát vagy felvonót készítenél, továbbá ragasztóra és festékre, ha az egyes berendezési tárgyakat esetleg szeretnéd kifesteni is. Amennyiben vannak apró fa játékaid, a lehető legjobb helyre teheted majd őket, de akár gesztenyéből, makkból is készíthetsz kis emberkéket, süniket, vagy a fentebb javasolt játékok miniatűr változatát is elkészítheted a házikóval arányos méretekben.

Minket ezek az alkotások igazán lenyűgöztek:

 

 

Fotók: Pinterest

Reméljük, hogy sokszor nekivágtok idén az őszi erdőnek, és sok szép játékkal gazdagítjátok gyűjteményeteket!

Kellemes időtöltést kívánunk!

Játék Bolygó

 

Borítókép: Pixabay.com

Fotók: Pinterest.com