Blog

Kirándulások a tavaszi természetben!

2019.04.29 10:20

 

Fedezd fel a legszebb helyeket családoddal!

Nincs is annál jobb, mint a napsütésben a tavaszi természetet csodálni, ahogy kibújnak a virágok, zöldellnek a fák, csicseregnek a madarak és életre kel az egész erdő. Akár néhány órára, akár egy egész napra szeretnél kiszakadni a városi forgatagból, most segítünk, hogy a legszebb helyeket tudd felfedezni családoddal.

1. Dobogókő

Dobogókő üdülőtelepülés Komárom-Esztergom és Pest megye határán, a Dunakanyar szívében, Budapesttől 25 km-re, észak-nyugati irányban található. Nevét a Visegrádi-hegység és egyben a Dunakanyar legmagasabb csúcsáról Dobogó-kőről (699 m) kapta. Az ország egyik legszebb panorámájában gyönyörködhet az, aki ide látogat. Számos turistaút és útvonal is innen indul ki a környező látványosságokhoz.

Forrás: http://www.dobogokokirandulas.hu/Dobogoko

2. Hollókő és természeti környezete

A szelíden hullámzó palóc táj legszebb gyöngyszeme Hollókő, 1987 óta a világörökség része. Már messziről megpillanthatjuk a falu fölé magasodó, a vidék nyugalmát büszkén vigyázó 13. századi várat, melynek története egyszerre zaklatott és legendás, akár egy mese megelevenedő helyszíne is lehetne. A 380 lelket számláló, Magyarországon egyedülálló Világörökségi kis falu a Cserhátban, amely több mint száz éves házacskáiról ismert, elevenebb, mint néhány kisváros. Úgy őrzi a hagyományait, tartását, méltóságát, hogy közben nem „olyan, mintha”, hanem „az”.

Forrás: http://www.holloko.hu/hu/

3. Diósjenő-Závoz-nyereg kis kör

Rövid, de hangulatos túra a titokzatos múltú Csehvár és a Kemence-patak érintésével, a közepes kaptatókért jutalmul szép kilátással Diósjenőre a Závoz-nyeregtől. Ha Diósjenő környékén járunk, és csak 2-3 óránk van, ez a 7 km-es kör bármelyik évszakban változatos látnivalókat kínál. 

Forrás: www.termeszetjaro.hu/hu/tour/gyalogtura/diosjeno-zavoz-nyereg-kis-koer/29661462/

4. Csergezán Pál-kilátó

A Csergezán Pál-kilátó a Budai-hegység legmagasabb pontján, az 559 m-es Nagy-Kopaszon várja a látogatókat. A Páty, Nagykovácsi és Telki hármas határán emelkedő, vörösfenyőből készült kilátó legfelső szintje 18 méterrel van a belépési szint felett, ahová pontosan 100 lépcsőfokon lehet feljutni. A teljes körpanoráma tiszta időben a főváros 100 kilométeres sugarú térségét öleli fel. A Budai-hegység ismertebb csúcsain kívül a Pilis-hegység, a Visegrádi-hegység, a Mátra, a Vértes, a Gerecse és a Velencei-hegység is látható. Korosztály: 0-12 év

Forrás: https://parkerdo.hu/turizmus/latnivalok/csergezan-pal-kilato-2/

5. Gemenci vízitúrák

Titokzatos vadon és csodálatos vízi világ tárul fel mindazok előtt, akik kenuval, kajakkal járják be a Gemenci erdőben megbújó dunai mellék- és holtágakat. Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének egyedi növény- és állatvilágát legkönnyebben a vízitúrázók figyelhetik meg. Az országban egyedüliként Gemencen az erdei vasút menetrend szerinti járataival szállítja a kenukat, kajakokat és a túrázókat a Duna mellékágaihoz, valamint a Sió partjára. 

Forrás: http://turizmus.gemenczrt.hu/fedezz-fel/kenuval-kajakkal/

Kellemes kirándulást kívánunk!

Játék Bolygó