Blog

Készítsünk ékszereket!

2020.04.14 15:04

Napról-napra egyre nehezebb izgalmas és játékos ötletekkel előállni a gyerekeknek, hogy lekössük a figyelmüket a karantén ideje alatt, de unalom űző sorozatunkból számos tippet és ötletet meríthetsz a kreatív és hasznos időtöltéshez. Ezen a héten az ékszerkészítés rejtelmeibe veztünk be!

 

Millióból egy, hogyan válasszunk?

A lányos anyukák tudják, hogy minden kislánynál eljön a pillanat, amikor anya mintájára a ruhákat, sminket és ékszereket is szeretné a gyermek leutánozni, ő is hordani akar valami csillogót, valami fényeset, olyat ami mókás és szembe tűnő. Éppen ezért számos méretű, típusú és anyagú ékszerkészítő szettet piacra dobtak már a gyártók, nem mindig figyelembe véve, hogy nem mindenkinek adatik meg a jó kézügyesség, és időben sem mindig az a legjobb, amikor egy feladat elvégzése órákig tart, hiszen könnyen el tudják veszíteni a gyerekek is a türelmüket, érdeklődésüket egy adott dolog iránt.

 

Éppen ezért elhoztuk bemutatni a kedvenc márkánk 2 különböző méretű készletét. Nem csak azért kedvenc, mert itt tényleg minőségi alapanyagokkal dolgozik a gyártó, hanem azért is, mert olyan izgalmas újításokat is tartalmaznak egyes szettjeik, mint például a kitűző készítés vagy saját hajcsatok kreálása, ráadásul folyamatosan követik az aktuális trendeket, szín és forma világokat és útmutatóikkal könnyen használhatóvá teszik játékaikat. 

 

Most nézzük meg az alábbi 2 ékszerkészítő készletük tartalmát:

  • UNIKORNISOS ÉKSZERKÉSZÍTŐ - BUKI
  • KAWAII ÉKSZERKÉSZÍTŐ - BUKI

 

Egyszerű, mint az 1x1!

Ezekben a kreatív szettekben az a jó, hogy mindegyikhez tartozik egy képes útmutató, ami segít elmagyarázni lépésről-lépésre, hogy pontosan hogyan is kell elkészíteni a kiegészítőket. Annak ellenére, hogy milyen összetettnek tűnnek az egyes darabok, nagyon könnyű lekövetni a képeket és az alapján összeállítani az előre legyártott és szinte készre szerelt alapanyagokat. Ez megkönnyíti egyrészt a folyamatok közötti eligazodást, másrészt folyamatos sikerélményt biztosít a gyerekek számára. 

Mindegyik méretű dobozban több ékszer elkészítéséhez szükséges alapanyagot találhatunk. Hogy pontosan hány féle ékszert készíthetünk el a szettel, azt a darabszámot a dobozok elején, a bal alsó sarokban kiemelve jelöli nekünk a gyártó. Így akár egy teljes kombináció is megalkotható, amiben van karkötő, nyaklánc, fülbevaló, mind ugyan abban a stílusban vagy téma köré rendezve.

 

 

 

Unikornisos ékszerkészítő

Akinek unikornis rajongó a gyermeke, pontosan tudja, hogy mennyire dominál ez a minta a játékok, ruházati és egyéb termékek kiválasztásakor. Egy 8 éves kislánynak biztos, hogy rengeteg örömet okoz ez a készlet, hiszen 5 féle ékszert is el tud vele készíteni, (2 nyakláncot, 1 pár fülbevalót és 2 karkötőt) ráadásul mindegyiken visszaköszön majd egy-egy unikornis és a fantázia lények világára jellemző minták, például a szivárvány vagy a csillag. 

 

Tartalma: színes medálok, arany medál, bojtok, láncok, kapcsok, drót, gyöngyök és csipke anyag.

Ami a technikai részt illeti, csupán össze kell szerelni vagy fűzni a megfelelő anyagokat a megfelelő sorrendben és már készen is vannak a divatos és stílusos ékszerek. Mindenféle bonyolítás nélkül egyszerűen elkészíthetőek és utána boldogan viselhetőek a különböző darabok.

(Néhány érdekes információ az unikornisokról: 

Az egyszarvú ló alakú mitikus állat, lófeje, fehér lóteste, őzlába és oroszlánfarka van, homloka közepén egyenes, hegyes szarvval. Az idők folyamán természetesen ez az ábrázolás némileg megváltozott. "Hazájának" Indiát vagy Afrikát tartják, és már az ókori írók is megemlítették. A hiedelmek szerint szarvának pora minden méreg hatását közömbösíti, ezért a 18. században gyakran megjelent az egyszarvú alakja a patikák ajtaján is.*)

Kawaii ékszerkészítés

A kawaii japán szó, jelentése aranyos. Az 1970-es évektől az aranyosság a japán kultúrában jóval többet kezdett jelenteni, mint egyszerűen a gyermeki vonások, a törékenység, a megejtő viselkedés, az ártatlanság, egyszóval az „édes” vagy „cuki” tulajdonságok összessége. Mint kulturális jelenség a szórakozás, öltözködés, étel, játék, személyes kiegészítők, viselkedés, akcentus, kommunikációs forma tehát az egész japán nemzeti identitás része lett.* 

Ezzel a készlettel 4 féle kawaii ihlette ékszer készíthető el 2 féle karkötő, 1 kulcstartó és egy kitűzőTartalma: láncok, kapcsok, csipke szalag, medálok, bojtok, biztosító tű, fonál, kulcstartó karika.

Az útmutató itt is pontról-pontra végig vezet a lépéseken. 

 

 

 

Reméljük, hogy tetszett heti bejegyzésünk és kipróbáljátok, milyen saját készítésű ékszereket készíteni!

Kitartást és tartalmas időtöltést kívánunk!

Ékszerkészítő készleteinket IDE kattintva érheted el webáruházunkban!

Játék Bolygó

* Forrás: Wikipédia