Blog

5+1 húsvéti játék a móka jegyében!

2019.03.18 17:31

 

5+1 húsvéti játék a móka jegyében

1. Fuss nyuszi!

Készítsetek közösen annyi felvehető nyuszifület, ahány gyerek részt vesz a játékban. Ha ezzel készen vagytok, a gyerekek tegyék a fejükre, majd álljanak egy fonallal kijelölt rajtvonalhoz, egyik kezükben egy evőkanállal, melybe főtt tojás van elhelyezve. A versenyfutás sípszóra indul, az nyer, aki legelőször célba ér úgy, hogy nem esik ki a kanálból a tojása. (A játékban a tojás ping-pong labdával is helyettesíthető.)

 

2. "Tojás dobás"

Szintén egy fonal segítségével jelöljetek ki egy szakaszt, ahová a gyerekek külön-külön, egyenként fognak felállni. Végy annyi labdát, ahány gyerek részt vesz a játékban. Ha a labdák egyformák, jelöld meg őket filc segítségével, hogy könnyen megkülönböztethetővé váljanak. Az nyer, aki a legmesszebb tudja elhajítani a sajátját.

 

3. Ami bújt, ami nem

Rejts el a kertben különböző húsvéttal kapcsolatos tárgyakat, pl. nyuszi tojást, nyuszi csokit, csibe/bárányka játékfigurát vagy plüsst stb. A gyerekeknek adj egy-egy papírtáskát és indítsd el az időt. Az nyer, aki a rendelkezésre álló 30 perc alatt a legtöbb húsvéti játékot/édességet találja meg.

 

4. Óriás "tojásfestés"

Teríts le a kertben egy vagy több fehér lepedőt, melyre fekete alkoholos filctoll segítségével rajzolj annyi nagy méretű tojást, ahány gyerek festeni fog. A lepedő mellé készíts ki több különböző színű felvizezett tempera festéket műanyag edényekbe. A feladat, kifesteni a tojásokat úgy, hogy a gyerekek csak a kezüket használhatják. Ha kész az alkotás, szárítsátok meg a lepedőt és vágjátok ki a tojásokat, hogy mindenki hazavihesse magával.

 

5. Tojás válogatás

Ehhez a játékhoz szükség lesz több egyszínű tojásra. Minden gyerek elé tégy egy tálat, melyben van 5 sárga, 5 kék és 5 piros színű tojás és mellette 3 üres edény. A feladat különválogatni a különböző színű tojásokat. Az nyer, aki a feladatot a leggyorsabban teljesíti.

 

+1 Memória játék

Készíts kartondobozokból és kinyomtatott húsvéti témájú képekből ragasztással nagy méretű memória kártyákat, melyeket fejjel lefelé helyezz el a földön. A játékosokat oszd két csapatra és indulhat is a móka! Az a csapat nyer, amelyik több párt tud összegyűjteni.

 

---

 

Mókás perceket kívánunk!

 

Fotó: Pixabay.com