Blog

Dekoráld szobádat saját kezűleg! Stick&Fun matricázás a Sycomore-tól!

2019.08.13 08:02

Légy kreatív és készítsd el saját dekorációs elemeidet a szobád falára. Nem csak azért, mert szép és egyedi, hanem mert mókás időtöltés is egyben! :)

Sycomore cég 1987-ben jelent meg az európai piacon, és elsősorban kreatív, készségfejlesztő játékok gyártásával foglalkozik. Specialitásuk a csillámkép, homokkép, karckép készítés, valamint az ún. Lovely box-ok, melyekkel különleges függő díszeket, ékszereket, kulcstartókat, pom-pom-okat és még sok szép kreatív tárgyat lehet készíteni. Ezen kívül megtalálható palettájukban az origami papírhajtogatás, a különleges papír bábok, fejlesztő matricázás, a Stick&Fun mozaikkép készítők és az ún. Colorimage termékek széles választéka. Mindez gyönyörű design-nal megtervezve és kiváló minőségű anyagokkal elkészítve.

Most a Stick&Fun termékkollekció egyik darabját próbáltuk ki, mely egyszerű és rövid idő alatt elkészíthető, és bizony még minket, felnőtteket is kikapcsolt egy rövid időre. A meseszép alkotás ráadásul látványos, ezért garantált, hogy a gyerekszoba egyik legszebb dísze lesz.

Lássuk hát lépésről-lépésre az elkészítését!

 

Előkészületek

Vedd elő a dobozból az összes öntapadós mozaik lapocskát, strassz követ és a kép felakasztásához szükséges műanyag akasztót is. Minden Stick&Fun dobozban 3 darab kép elkészítéséhez szükséges mennyiségű elemet találsz, ezért válogasd külön az útmutató segítségével, hogy az adott képhez melyekre lesz szükséged, a többit pedig tedd félre a dobozba.

 

 

A doboz teljes tartalma:

  • 3 db  színes kreatív lap állatfigurákkal 24 x 24 cm
  • 1000 db színes, öntapadós, polifoam mozaikmatrica/strasszkő
  • 1 db útmutató füzet

A készlet IDE KATTINTVA érhető el!

Munkamenet

Az útmutató segítségével könnyedén el tudod helyezni a matricákat a sablonképek felületén. Minden polifoam lapocska helye egy-egy színes forma jelöléssel van ellátva, ezért könnyű követni a mintát.

 

 

 

Javasoljuk, hogy egyesével, belülről kifelé, körkörösen haladj az elhelyezésükkel, így könnyebben elfér a kezed alkotás közben, és nem ragasztod az egyik matricát a másik tetejére. Egyszerre csak az egyik színnel dolgozz, hogy ne téveszd el a mintát. Ha véletlenül mégis rontanál, akkor óvatos mozdulattal vissza tudod fejteni a polifoam matricákat a sablonról. Mivel az öntapadós elemek igen jól rögzülnek, ezért javasoljuk, hogy csak a kép elkészítését követően nyomkodd meg kicsit felszínüket, az előbb említett okból kifolyólag.

 

 

 

Utolsó simítások

Amikor már minden elem a helyére került, csak a kép felakasztása maradt hátra. Az öntapadós akasztó segít neked ebben. Nem kell mást tenned, mint megfordítani a képet, levenni a védőlapocskát a hátuljáról és felragasztani. Amennyiben bizonytalan vagy azt illetően, hogy hol van a kép felső részének közepe, akkor mérd ki a pontos helyet egy vonalzó segítségével. Mindig figyelj rá, hogy a mintához képest az akasztó jó irányban legyen, mielőtt felragasztod!

 


 

Most már csak a legjobb helyet kell megtalálnod szobádban, ahol alkotásod díszeleghet. A 3 képet elhelyezheted sorban egymás mellet, de akár asszimetrikusan is, hogy látványosabb hatást érj el a falon.

 

Ajándékozz!

Az ajándék mindig akkor a legszebb, ha saját kezűleg készült, ezért gondolj anyukádra, nagymamádra vagy a barátnőidre is, és készíts nekik is egyedi képet a szobájuk falára. 

Kellemes időtöltés és alkotást kívánunk!

Játék Bolygó