Blog

Ballagási ajándék ötletek középiskolásoknak

2019.04.08 19:22

Tedd egyedivé az ajándék átadásának módját ötleteink segítségével!

A felnőtté válás következő lépcsőfokához közelednek a májusban elballagó középiskolás diákok, akikre nem kisebb feladat vár, mint egy sikeres érettségi vizsga tétele. Bizonyára sok szülő és nagyszülő is egyre izgatottabb, hiszen saját emlékeik egyik legszebbike ként él a nap, amikor elhagyták az iskola falait és kiléptek a nagy betűs világba. A 21. században nem egyszerű eligazodni, minek örül igazán egy tinédzser a támogató borítékon kívül, mi mégis szeretnénk néhány tippen adni, hogyan lehet még emlékezetesebbé varázsolni egy-egy kedves gesztussal a jó kívánságokat.

1. Saját készítésű boríték vagy üdvözlő kártya

Számos technika létezik már arra, hogy egy kis ragasztó, olló, kimaradt anyagok, csillám, filc, karton vagy krepp papír segítségével kreatív és egyedi borítékot vagy üdvözlő kártyát lehessen készíteni. Személyes kedvenceink a 3D alkotások, most ezekre hoztunk néhány példát, melyek egy kis türelem segítségével könnyedén kivitelezhetőek.

2. Virágcsokor mellé héliumos léggömb

Egy kis plussz összeg ráfordításával igazán különlegessé tehetjük a ballagó diák számára ezt a hosszú napot, ha egy kis mókát csempészünk a virágcsokrok közé. Egy héliumos léggömböt ráadásul szó szerint könnyű cipelni, ha már úgy is rengeteg lesz a kézben tartott csokor. A fiúknak mindig kihívás megfelelő virágot találni, ezért nekik kifejezetten ajánjuk a köszöntés ezen formáját.

3. Pénz, pénz, na de mibe tegyem?

Választhatunk más módot is a hagyományos boríték helyett, például egy kedves perselyt, lámpiont, dobozt, ami önmagában is emlékként szolgál a jeles eseményről. Ebben az esetben is készíthetünk saját kezűleg például úgynevezett "graduation jar"-t, mely Amerika szerte elterjett módja a ballagóknak szánt összeg átadására.

4. Túlélő csomag a vizsgákhoz

Nincs annál kedvesebb gesztus, mint a legnehezebb időszakban segítséget nyújtani, de ha nem adhatjuk meg a helyes válaszokat a történelem nagy kérdéseire, nem számolhatjuk ki a matematikai képletek végeredményét, legalább gondoskodjuk arról, hogy ne az éhség vagy a szomjúság vonja el a figyelmet a feladatról! Készítsünk ajándék kosorata, melybe mindenféle finomságot pakolhatunk a legfontosobb eszközök kíséretében, így garantált lesz a siker. Szó szerint túlélőcsomag érettségizőknek!

 

5. Személyre szóló ékszer

Fontos pillanat egy 18 éves számára, mikor hátrahagyja a megszokott életét és elindul egy sokkal komolyabb, tudatosabb élet irányába. Az emlékek fontos és meghatározó részét képezik mindannyiuk személyiségének, ezért ha valóban olyat szeretnél adni, ami maradandó és emlékezteti középiskolás éveire készíts egyénre szabott karkötőt a legfontosabb pillanatait felidézve.

---

Fotók: Pinterest

Játék Bolygó